AdobeStock_275591818.jpeg

UK-teamet

IMG_7728.JPG

Mauri

Verksamhetsledare
Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Bakgrunden är nog så enkel att jag mår bra av det på ett personligt plan. Jag mår bra av att prata om mina utmaningar, att bli hörd, och av att lyssna på andra. Då känner jag mig mindre ensam, och det vill jag hjälpa fler killar att få uppleva. Samtidigt har den här lågan brunnit så enormt mycket starkare sen jag 2017 fick en son. Att han ska kunna växa upp med verktyg för att hantera sina känslor, våga prata om det som skaver och att ta sin egen hälsa på allvar, det är den största motivationen just nu.

Vad jag bidrar med i UK

Min drivkraft för att bygga en organisation där hela människan får plats. Mina två öron och min hjärna som vill förstå till varje pris. Den galna apan i huvudet som ständigt letar efter alternativ och möjligheter att utforska. Mitt hjärta som slår som en bongotrumma för att killar ska ha de förutsättningar de behöver för att bli den bästa versionen av sig själva. Att de ska må bra och kunna glänsa med sina talanger. Och min ryggrad som hjälper mig att vara modig och ärlig. 

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill etablera en rörelse, ett levande organ, med människor som jobbar för att killar ska ha någon att prata med, kunna träna på att uttrycka vad som pågår inom dem och känna att de har både resurser och stöd för att växa som människor. Jag vill se ett modigt samhälle som vågar ta utmanande samtal och inte viker sig för att något verkar för komplicerat. Där vi vågar vara både sårbara och rädda men samtidigt kan känna oss starka och trygga. Ett både-och-samhälle. Ett lyssnande samhälle. 

IMG_8024.JPG

Victoria

Samordnare

Varför jag är med i UK

Jag är med i Under Kevlaret då psykisk ohälsa är något jag upplever vi måste prata om ännu mer. UK är en organisation som finns för unga killar och män att kliva in i ett mer hälsosamt förhållningssätt till livet och det är vad vi behöver i samhället idag.

Vad jag bidrar med i UKJag bidrar med att hjälpa till att strukturera upp bakom kulisserna på UK. Jag sitter med planering och att hjälpa Mauri och resten av teamet att driva projekt framåt. 

Vad jag vill uppnå med UK

Under Kevlaret är en otroligt viktig organisation för den psykiska hälsan för unga män. Det känns otroligt fint att vara en del av organisationen och det jag vill uppnå känns självklart: Att män ska känna mer gemenskap, må bättre och ha någonstans att vända sig när livet känns lite extra tungt. 

joel_tecknad_ht22.jpeg

Joel

Kommunikatör

Varför jag är med i UK

Jag är med i Under Kevlaret för att jag tror på mänsklig tillväxt och gemenskap. Vi behöver varandra för att lära oss navigera i livet. Ingen klarar sig på egen hand. Idag ser vi tydligt att flera unga pojkar och män i är behov av att få stöd i att må bra, lära känna sig själv, växa upp och bli en man som kan bidra till en bättre värld. Det vill jag vara med och påverka. Det fina är att när jag gör det så både växer jag och finner gemenskap. Jag är inte ensam utan uppbackad av så många häftiga människor som tror på det gemensamma arbetet i att stärka andra människor. Därför är jag med i Under Kevlaret. 

Vad jag bidrar med i UK

Jag ansvarar för kommunikationen. Det innebär både det som skrivs på hemsidan och i våra sociala medier, det kan även vara manus till föreläsningar eller videoklipp. Kommunikation innefattar ju allt egentligen. Jag hoppas kunna bidra med ett inbjudande, tankeväckande, roligt, modigt och stärkande community. 

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill att UK ska bidra med att sänka självmordsstatistiken bland män.

 

Jag vill att UK blir en hjälpande hand, en bro över till vuxenlivet så att varje man kan uppnå sin potential i sitt eget liv och i samhället.

pontus_tecknad_ht21.jpeg

Pontus

Mediaproducent

Varför jag är med i UK

Jag är med i UK för att jag fann ett sammanhang som jag själv verkligen hade behövt som ung men även behöver nu i mitt liv. Jag är en pappa, vän, bror, människa som är full av känslor och jag har inte alltid haft, eller har inte alltid nu heller för den delen, förmågan att hantera dom på ett bra sätt. UK och dess gemenskap är en stor pelare för mig på min egen resa genom livet. Kan jag samtidigt bidra med närvaro, tillgänglighet och erfarenhet för killar som går igenom liknande saker och känslor som jag själv gjort så är det en "no-brainer" för mig. Vi behöver alla någon som hör oss.

Vad jag bidrar med i UK

Förutom att jag är volontär i stödchatten har jag tagit mig an rollen som video- och poddproducent och kommer att vara med och utveckla material till UK:s olika plattformar. 

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill se ett öppnare och mer kärleksfullt klimat bland killar och män. Jag vill vara med och bryta murarna som många gånger skapar problem som inte behöver finnas om vi bara vågar öppna upp. I det långa loppet bidrar även UK enormt för mig i min egen resa mot en ny karriär.

IMG_8028.JPG

Andreas

Styrelseordförande

Varför jag är med i UK

Jag är medlem i UK för att jag tror att vi har en verklig möjlighet att göra skillnad. Att ge män/killar en trygg zon att komma till i chatten utan att behöva känna sig dömda, stigmatiserade eller utanför. Att ge män/killar en plats att känna sig trygg på när dom pratar om saker som berör dom och genom detta även hjälpa dom att läka. Genom att validera någons känslor och vara ett accepterande forum är jag övertygad om att vi hjälper till med läkande och att få sätta ord på saker som man kanske länge längtat efter att få uttrycka. Förutom chatten tänker jag att dom andra delarna i föreningen som föreläsningar och vårt hårda arbete med att skapa opinion över tid för att uppmärksamma män/killars psykiska ohälsa lägger grunden för en större öppenhet.

Vad jag bidrar med i UK

Jag sitter inte längre i chatten utan har just nu äran att ha uppdraget som styrelseordförande i UK. Här bidrar jag med att tillsammans med övriga i styrelsen med att lägga en vidare grund för att föreningen ska kunna växa och finnas kvar i lång tid framöver. Med en lång erfarenhet av att driva verksamheter vet jag att min kunskap i långsiktighet och företagande bidrar till att föreningen kommer frodas och utvecklas ännu mer än var vi redan är. I styrelsen är vårt största syfte att arbeta utifrån föreningens bästa och även vara en förlängd arm av medlemmarna som gör att föreningen finns till. Detta är ett enormt ansvar som vi i styrelsen tar på allra största allvar.

Vad jag vill uppnå med UK

Att UK får fortsätta vara en trygg plats för män/killar samt att vi skapar en större öppenhet och debatt gällande mäns/killars psykiska hälsa och vikten av detta i samhället i stort.​

oscar_tecknad_ht21.jpeg

Oscar

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Min erfarenhet är att på grund av stigma, normer och för lite investeringar inom vården; att många män mår väldigt dåligt. Detta är något jag själv har erfarenhet inom, men också mina nära och kära.

Jag är med i UK då jag känner att jag får möjligheten att skapa förändring, och detta tillsammans med ett gäng av fantastiska män.
 

Vad jag bidrar med i UK

Jag har två roller i UK:

  1. Styrelseledamot: kontrollera, leda och styra föreningen så att den utvecklas och förvaltas på rätt sätt och håll. 

  2. Produktägare: förvalta och vidareutveckla chattverktyget tillsammans med stödchattsgruppen.

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill bidra till att vidareutveckla en förening som:

  1. Bidrar positivt till psykisk hälsa för män

  2. Är kul, engagerande och utvecklande för volontärerna

  3. Skapar cool shit med några härliga grabbar

anton_tecknad_ht21.jpeg

Anton

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Jag är en del av UK för att kunna hjälpa andra få det stöd de behöver. Mitt engagemang rotar sig i att jag i efterhand upptäckt kraften i samtalet, att vara öppen och sårbar, och att det är något som jag vill hjälpa andra att också få ta del av. 

Unga Anton hade mått bättre med den typen av stöd.

Vad jag bidrar med i UK

Inom UK bidrar jag som Styrelseledamot med att hjälpa styrelsen fatta beslut om organisationens riktning i framtiden! Jag började dock min resa inom UK som chattvolontär, något som varit väldigt fint att få vara en del av.

Vad jag vill uppnå med UK

Jag hoppas att UK som organisation kan hjälpa fler killar och män att må bra. Jag vill se en manlighet som breddas, och visa att vi alla i grund och botten bara är människor med drömmar, mål, behov och känslor.