top of page
AdobeStock_275591818.jpeg

UK-teamet

IMG_9305.JPG

Mauri

Verksamhetsledare

Varför jag är med i UK

Bakgrunden är nog så enkel att jag mår bra av det på ett personligt plan. Jag mår bra av att prata om mina utmaningar, att bli hörd, och av att lyssna på andra. Då känner jag mig mindre ensam, och det vill jag hjälpa fler killar att få uppleva. Samtidigt har den här lågan brunnit så enormt mycket starkare sen jag 2017 fick en son. Att han ska kunna växa upp med verktyg för att hantera sina känslor, våga prata om det som skaver och att ta sin egen hälsa på allvar, det är den största motivationen just nu.

Vad jag bidrar med i UK

Min drivkraft för att bygga en organisation där hela människan får plats. Mina två öron och min hjärna som vill förstå till varje pris. Den galna apan i huvudet som ständigt letar efter alternativ och möjligheter att utforska. Mitt hjärta som slår som en bongotrumma för att killar ska ha de förutsättningar de behöver för att bli den bästa versionen av sig själva. Att de ska må bra och kunna glänsa med sina talanger. Och min ryggrad som hjälper mig att vara modig och ärlig. 

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill etablera en rörelse, ett levande organ, med människor som jobbar för att killar ska ha någon att prata med, kunna träna på att uttrycka vad som pågår inom dem och känna att de har både resurser och stöd för att växa som människor. Jag vill se ett modigt samhälle som vågar ta utmanande samtal och inte viker sig för att något verkar för komplicerat. Där vi vågar vara både sårbara och rädda men samtidigt kan känna oss starka och trygga. Ett både-och-samhälle. Ett lyssnande samhälle. 

412FD7BB-C750-473C-83AD-0F30F9807EC7.jpg

Jonas

Processhandledare

Varför jag är med i UK

Jag har en inre låga som brinner för Mäns mentala hälsa. En låga som tänds av att jag har flera gamla vänner som valt att avsluta sina liv och detta är mitt sätt att ge min inre glöd en riktning. Jag brukar säga att en av mina superkrafter är att ta hjälp när jag behöver, speciellt när livet krisar. Jag har upplevt kraften i att bli lyssnad på, att visa sig sårbar och vad det har gett mig i både svåra och fina stunder i livet och jag vill vara en del av en organisation som kan ge andra det jag själv upplevt.
 

Vad jag bidrar med i UK

Jag bidrar med mina kunskaper i socialt förändringsarbete och att leda människor i olika typer av processer. Som processhandledare så kommer jag vara ett stöd till både till Mauri som är verksamhetsansvarig och till de volontärer som alla gör ett grymt arbete. Att få vara ett bollplank och kunna skapa forum där eldsjälarna här får ventilera de känslor och händelser som de upplever när de stöttar andra. Men även skapa forum för lärande och utveckling där man tar stöd av varandra och utvecklar sitt inre ledarskap och där volontärerna gör sig själva, och varandra, ännu bättre på det de redan är bra på.

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill vara med och vidareutveckla en förening som arbetar med unga män på både individ-, grupp- och samhällsnivå. Där enskilda människor får stöd, där det finns ett forum för samtal för unga män och där vi kan arbeta på samhällsnivå för att uppnå förändring kring mäns hälsa och hur samhällsdiskursen ser ut för vad män är, ska vara eller inte vara.

IMG_8468.JPG

Milton

Projektledare
Community

Varför jag är med i UK

Med hjälp av Under Kevlaret har jag blivit den versionen av mig själv som jag känner mig bekväm i. Jag tillåter mig själv att vara stabil men även sårbar. Något som inte hade varit på kartan för några år sen. Det är det jag vill att andra män ska få känna, acceptansen och kontrollen över sina känslor och att våga vara öppen med det. Det är därför jag är en del av Under Kevlaret, för att lära mig själv och andra att bli den bästa versionen av sig själv.

Vad jag bidrar med i UK

Jag har alltid vetat och förespråkat för att Discord är det ultimata kommunikationsverktyget för vängrupper, familj, företag, you name it #zoomärskräp. Så jag hade en pitch till UK om att skapa en discord server åt dem och på så sätt blev jag UK första volontär som inte sitter i chatten. Nu ca 2 år senare är jag anställd projektledare på UK med fokus på just att bygga upp och underhålla vårt discord community, att göra så det där jobbiga samtalet om hur jag mår bara finns ett knapptryck bort.

Vad jag vill uppnå med UK

UK är och ska förbli en stor aktör när det kommer till att avstigmatisera samtalet om mäns mående. Med hjälp av vårt community vill jag att det ska bli en rörelse, en löpeld, välj vilken term du vill. Av män som vågar att ta av sig det där förbaskade kevlaret som förhindrar dem att nå sin bästa version av dem själva. Under Kevlaret ska ändra betydelsen i vad det innebär att vara man, att vara människa. Låt oss forma om den här personlighetslösa machokulturen vi har idag, till att vara macho innebär att låta det inre att titta fram. En macho man är den man som tillåter sig själv att blöda, att visa det som inte alltid är bra.

IMG_8028.JPG

Andreas

Styrelseordförande

Varför jag är med i UK

Jag är medlem i UK för att jag tror att vi har en verklig möjlighet att göra skillnad. Att ge män/killar en trygg zon att komma till i chatten utan att behöva känna sig dömda, stigmatiserade eller utanför. Att ge män/killar en plats att känna sig trygg på när dom pratar om saker som berör dom och genom detta även hjälpa dom att läka. Genom att validera någons känslor och vara ett accepterande forum är jag övertygad om att vi hjälper till med läkande och att få sätta ord på saker som man kanske länge längtat efter att få uttrycka. Förutom chatten tänker jag att dom andra delarna i föreningen som föreläsningar och vårt hårda arbete med att skapa opinion över tid för att uppmärksamma män/killars psykiska ohälsa lägger grunden för en större öppenhet.

Vad jag bidrar med i UK

Jag sitter inte längre i chatten utan har just nu äran att ha uppdraget som styrelseordförande i UK. Här bidrar jag med att tillsammans med övriga i styrelsen med att lägga en vidare grund för att föreningen ska kunna växa och finnas kvar i lång tid framöver. Med en lång erfarenhet av att driva verksamheter vet jag att min kunskap i långsiktighet och företagande bidrar till att föreningen kommer frodas och utvecklas ännu mer än var vi redan är. I styrelsen är vårt största syfte att arbeta utifrån föreningens bästa och även vara en förlängd arm av medlemmarna som gör att föreningen finns till. Detta är ett enormt ansvar som vi i styrelsen tar på allra största allvar.

Vad jag vill uppnå med UK

Att UK får fortsätta vara en trygg plats för män/killar samt att vi skapar en större öppenhet och debatt gällande mäns/killars psykiska hälsa och vikten av detta i samhället i stort.​

oscar_tecknad_ht21.jpeg

Oscar

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Min erfarenhet är att på grund av stigma, normer och för lite investeringar inom vården; att många män mår väldigt dåligt. Detta är något jag själv har erfarenhet inom, men också mina nära och kära.

Jag är med i UK då jag känner att jag får möjligheten att skapa förändring, och detta tillsammans med ett gäng av fantastiska män.
 

Vad jag bidrar med i UK

Jag har två roller i UK:

  1. Styrelseledamot: kontrollera, leda och styra föreningen så att den utvecklas och förvaltas på rätt sätt och håll. 

  2. Produktägare: förvalta och vidareutveckla chattverktyget tillsammans med stödchattsgruppen.

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill bidra till att vidareutveckla en förening som:

  1. Bidrar positivt till psykisk hälsa för män

  2. Är kul, engagerande och utvecklande för volontärerna

  3. Skapar cool shit med några härliga grabbar

IMG_7671.JPG

Magnus

Kassör
IMG_7531.JPG

Axel

Styrelseledamot
user.png

Daniel

Styrelseledamot
bottom of page