top of page
AdobeStock_275591818.jpeg

UK-teamet

IMG_9305.JPG

Mauri

Verksamhetsledare

Varför jag är med i UK

Bakgrunden är nog så enkel att jag mår bra av det på ett personligt plan. Jag mår bra av att prata om mina utmaningar, att bli hörd, och av att lyssna på andra. Då känner jag mig mindre ensam, och det vill jag hjälpa fler killar att få uppleva. Samtidigt har den här lågan brunnit så enormt mycket starkare sen jag 2017 fick en son. Att han ska kunna växa upp med verktyg för att hantera sina känslor, våga prata om det som skaver och att ta sin egen hälsa på allvar, det är den största motivationen just nu.

Vad jag bidrar med i UK

Min drivkraft för att bygga en organisation där hela människan får plats. Mina två öron och min hjärna som vill förstå till varje pris. Den galna apan i huvudet som ständigt letar efter alternativ och möjligheter att utforska. Mitt hjärta som slår som en bongotrumma för att killar ska ha de förutsättningar de behöver för att bli den bästa versionen av sig själva. Att de ska må bra och kunna glänsa med sina talanger. Och min ryggrad som hjälper mig att vara modig och ärlig. 

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill etablera en rörelse, ett levande organ, med människor som jobbar för att killar ska ha någon att prata med, kunna träna på att uttrycka vad som pågår inom dem och känna att de har både resurser och stöd för att växa som människor. Jag vill se ett modigt samhälle som vågar ta utmanande samtal och inte viker sig för att något verkar för komplicerat. Där vi vågar vara både sårbara och rädda men samtidigt kan känna oss starka och trygga. Ett både-och-samhälle. Ett lyssnande samhälle.

IMG_9295.JPG

Erik

Verksamhetssamordnare

Varför jag är med i UK

Psykisk ohälsa har blivit ett hett ämne som diskuteras, debatteras och skrivs om i hela världen. Under mina tonårsår fick jag uppleva känslan av ensamhet, tomhet och att ingenting spelade någon roll. Samtidigt har jag alltid upplevt en krypande och olustig känsla kring att öppna upp mig om mitt mående. Att som kille visa mig svag när jag egentligen bara borde gymma, bli stark och bita ihop. Det där var en omöjlig balans för mig att ta itu med själv.

Jag önskar att samhället kämpar med att få bukt på detta. Men det är tyvärr inte tillräckligt som görs för att nå de ofrivilligt ensamma personerna i vårt land. Tittar man på statistiken så upplever ca 2 miljoner svenskar över 16 år ofrivillig ensamhet och isolering. Jag vill inte stå på läktaren medan barn, tonåringar, vuxna och äldre mår så pass dåligt.

Därför valde jag att engagera mig i Under Kevlaret där jag dels kan uppleva en gemenskap tillsammans med killar som också upplevt psykisk ohälsa, men också själv kan utvecklas som person genom fina samtal och mitt eget engagemang.

 

Vad jag bidrar med i UK

Som verksamhetssamordnare ser jag till att energin och det fina engagemanget får konstruktiv riktning genom strukturer och rutiner. Jag bidrar med mitt sinne för detaljer och att få saker gjorda. Att fånga upp det viktiga i processerna och göra det bästa av det.

 

Vad jag vill uppnå med UK

Kortsiktigt hoppas jag få ta del av lärdomar från andra volontärer och medlemmar, att jag träffar nya vänner och att vår förening blir till den blomstrande förening vi alla lägger ned tid på. Långsiktigt hoppas jag såklart att vi växer och att UK blir ett organ som kan påverka samhället i ännu större utsträckning.

IMG_8468.JPG

Milton

Projektledare
Community

Varför jag är med i UK

Med hjälp av Under Kevlaret har jag blivit den versionen av mig själv som jag känner mig bekväm i. Jag tillåter mig själv att vara stabil men även sårbar. Något som inte hade varit på kartan för några år sen. Det är det jag vill att andra män ska få känna, acceptansen och kontrollen över sina känslor och att våga vara öppen med det. Det är därför jag är en del av Under Kevlaret, för att lära mig själv och andra att bli den bästa versionen av sig själv.

Vad jag bidrar med i UK

Jag har alltid vetat och förespråkat för att Discord är det ultimata kommunikationsverktyget för vängrupper, familj, företag, you name it #zoomärskräp. Så jag hade en pitch till UK om att skapa en discord server åt dem och på så sätt blev jag UK första volontär som inte sitter i chatten. Nu ca 2 år senare är jag anställd projektledare på UK med fokus på just att bygga upp och underhålla vårt discord community, att göra så det där jobbiga samtalet om hur jag mår bara finns ett knapptryck bort.

Vad jag vill uppnå med UK

UK är och ska förbli en stor aktör när det kommer till att avstigmatisera samtalet om mäns mående. Med hjälp av vårt community vill jag att det ska bli en rörelse, en löpeld, välj vilken term du vill. Av män som vågar att ta av sig det där förbaskade kevlaret som förhindrar dem att nå sin bästa version av dem själva. Under Kevlaret ska ändra betydelsen i vad det innebär att vara man, att vara människa. Låt oss forma om den här personlighetslösa machokulturen vi har idag, till att vara macho innebär att låta det inre att titta fram. En macho man är den man som tillåter sig själv att blöda, att visa det som inte alltid är bra.

B48DD370-2E02-4242-9363-B67F21E3A8B1_1_201_a.jpeg

Max

Styrelseordförande

Varför jag är med i UK

Jag försöker leva efter filosofin att kan man hjälpa andra så bör man också göra det. Har tidigare engagerat mig både som stödperson åt män med TC, genom movember och varit medlem i UK:s facebook sen 2020. Där har jag både kunnat ge stöd och ta emot det.
 
Mitt engagemang i UK grundar sig i att de lyfter fram extremt viktiga frågor som tyvärr fått alldeles för lite fokus.

Vad jag bidrar med i UK

Bidrar med erfarenhet av att skala och driva organisationer. Min styrka ligger i det organisatoriska och att skapa hållbara processer. Jag tror att det är en mycket viktig pusselbit jag kan bidra med för att hjälpa UK växa på ett hållbart sätt.

Vad jag vill uppnå med UK

Ökad diskussion kring mäns hälsa i det offentliga rummet, det är så viktigt men känns som att det hamnar i skymundan allt för ofta.
Och samtidigt skapa en trygg plats som fler känner till där män kan tala öppet om hur dom faktiskt mår.

D0581649-02DF-445F-8425-39D95B15E71C_4_5005_c.jpeg

Oscar

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Min erfarenhet är att på grund av stigma, normer och för lite investeringar inom vården; att många män mår väldigt dåligt. Detta är något jag själv har erfarenhet inom, men också mina nära och kära har. 

Jag är med i UK då jag känner att jag får möjligheten att skapa förändring, och detta tillsammans med ett gäng fantastiska män

Vad jag bidrar med i UK

Jag bidrar till UK genom min förmåga att ta ett steg tillbaka, försöka förstå, och sedan skapa strukturer som gör det lätt att driva saken vidare.

Vad jag vill uppnå med UK

Jag vill bidra till att vidareutveckla en förening som:

  1. Bidrar positivt till psykisk hälsa för män

  2. Är kul, engagerande och utvecklande för volontärerna

  3. Skapar cool shit med några härliga grabbar

IMG_7558.JPG

Magnus

Kassör

Varför jag är med i UK

Vad jag bidrar med i UK

Vad jag vill uppnå med UK

D6E852A4-C631-4405-AF03-F43997BF1753_4_5005_c.jpeg

Daniel

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Jag tror väldigt starkt på kraften i samtal och att män behöver prata mer i stort och smått för att växa. Jag var själv på en plats av ofrivillig ensamhet, med stora svårigheter att prata med andra, när jag hittade UK och tänkte att jag i mitt arbete med att hjälpa mig själv växa också kan hjälpa andra att göra detsamma. Jag märkte snabbt att UK är en plats med en stark och fin gemenskap!

Vad jag bidrar med i UK

Jag bidrar med ett lugn samt att vända och vrida på tankar och idéer, att stanna upp och tänka efter.

Vad jag vill uppnå med UK

Att bli en stark gemenskap för unga killar och män som vill växa och bli trygga i sina känslor och behov samt ge verktyg för att uttrycka dessa. Även fortsätta vara en riktigt härlig plats där man får vara som man är!

image0.jpg

Rickard

Styrelseledamot

Varför jag är med i UK

Jag gick med i Under Kevlaret när jag mådde som sämst. Det tror jag har gett mig en bättre förståelse för de som söker sig till vår verksamhet.  Nu när jag ser tillbaka på hur jag mådde då, kontra hur jag mår idag, så kan jag verkligen se att jag varit hjälpt av att Under Kevlaret funnits där.

Vad jag bidrar med i UK

Förutom att vara teamledare för Under Kevlarets stödteam så är jag också ledamot i styrelsen. Jag assisterar även under volontärutbildningar och hjälper till i discordrelaterade frågor.

Vad jag vill uppnå med UK

Att unga killar ska ha en trygg och säker arena för att kunna prata om svåra saker. Det tror jag att vi kan uppnå genom att ha våra olika forum för stödjande verksamhet i rullning. Discord är ett bra exempel på hur vår verksamhet vuxit markant, och kommer göra så.

IMG_9038.JPG

Emil

Styrelsesuppleant

Varför jag är med i UK

Mitt engagemang började med att jag ville hitta ett sammanhang att diskutera mansfrågor utan att för den sakens skull stjäla utrymme från feminismen. Att jag blivit kvar beror på den mjuka gemenskapen och möjligheten att hjälpa både mig själv och andra genom att på riktigt prata om det som är svårt.

Vad jag bidrar med i UK

Efter ett antal år i Under Kevlarets facebookgrupp och senare Discord så gick jag utbildningen för att bli chatt-volontär. Jag är nu även styrelsemedlem. Jag vill bidra med lyhördhet och reflektion, och är en fena på korrekturläsning. ;)

Vad jag vill uppnå med UK

Fler behöver känna till att vi finns, och i takt med det så behöver vi växa. Det vi ser i samhället idag i form av kriminalitet och psykisk ohälsa är en direkt konsekvens av människors oförmåga att våga möta sina känslor och behov fullt ut. Det vill jag förändra.

bottom of page