top of page
AdobeStock_275591818.jpeg

Under Kevlaret presenterar

svard sarbarhet logo.png

Dungeons & Dragons
Live på YouTube
Varannan tisdag kl 19 (jämna veckor)

Enderfyr

Vi befinner oss i en värld döpt av sin befolkning till Enderfyr. Namnet kom från den tron att världen skapades av fyra gudar som alla kom att representera både ett element och en stark känsla. Ignas: elden och ilskans gud. Nerai: Vattnet och sorgens gud. Aros: Vinden och skammens gud. Och Edalun: Jorden och glädjens Gud.

 

I Enderfyr har det så länge man kan minnas funnits fyra olika släkten med varelser som besatt vårt människoliknande intellekt. De var Människor, Dvärgar, Gnomer och Halvlingar. För det mesta levde de i frid och för dig själva. Men en dag för ungefär 250 år sedan förändrades Enderfyr för alltid.

 

Från ingenstans dök det upp nya släkten. Allt från monster och övernaturliga varelser till andra intelligenta släkten som inte var helt olika de släkten som redan befolkade Enderfyr. Det var ingen som visste varför dessa varelser dök upp. Allra minst de själva för ingen av dem kom ihåg någonting innan de dök upp i Enderfyr.

 

Detta mysterium har pågått de senaste 250 åren. Vissa trodde det var bestraffning från Gudarna. Andra att det var varelser från en annan värld. Inget klart svar har kommit till den frågan, men tiden gick och de nya varelserna som kom att kallas besökare integrerades eller byggde upp nya samhällen för att frodas och överleva. Vad som också uppdagades var att den lilla mängden magi som fanns i världen plötsligt expanderades och blev mycket kraftigare och lättare att hantera.

 

Vi ska följa en skara individer som av olika anledningar letar efter svar på frågor som på ett eller annat sätt har att göra med Enderfyrs historia såväl som deras egen.

axel1-png small.png

Namn

Axel

Ålder

27

Roll

Spelledare

Bakgrund

Före detta östgöte numera smålänning som arbetar som förskollärare på dagtid.

Kontakt med projektet

Startare av projektet för att jag tror på kopplingen mellan rollspel och sårbarhet + att jag vääääldigt gärna ville hitta en bra grupp att spela med!

Namn

Jesper

Ålder

33

Roll

Dr. Ian Ranko

Bakgrund

Spelat DnD sedan 2018 både som spelare och spelledare. Arbetar till vardags som frilansande skådespelare, musikalartist, programledare, eventledare och röstskådespelare.

Kontakt med projektet

Såg en annons på Facebook som Axel publicerat och fastnade genast för idén. Är sist in i gruppen.

jesper1-png small.png

Karaktär Dr. Ian Ranko
Ålder 42
Släkte Människa (Variant)

Klass Barbarian

Bakgrund Forskare inom medicin från Folkstena

Personlighet Dr. Ian kan verka ganska påfrestande i det att han pratar mycket och högt, men han har en törst efter kunskap och ett skarpt sinne för detaljer. Han ber hellre om ursäkt än tänker efter före, för “Ingenting får komma i vägen för vetenskapen!"

Namn

Zakarias "Zacce"

Ålder

22

Roll

Eliel

Bakgrund

Smålänning som sysslat med teater i många år och jag har alltid varit förälskad i rollspel, speciellt dungeons and dragons. Om dagarna studerar jag, jobbar som personlig assistent och spelleder escape rooms.

Kontakt med projektet

Jag fick först kontakt med Axel och älskade hans vision av projektet, blev hooked på direkten.

zacce1-png small.png

Karaktär Eliel
Ålder Okänd
Släkte Alv (High)

Klass Warlok

Bakgrund Inlåst så länge han kan minnas och nu äntligen fri tack vare sina nya krafter. Vem är jag, vart kommer jag ifrån och varför är jag här, många frågor som han nu söker svar på.

Personlighet Eliel tar vara på sin frihet och njuter av varje stund, oavsett om det är i mitten av en strid. Försiktig, korkad och girig, men främst av allt, sjangdobel.

Namn

Buster

Ålder

21

Roll

Kindroth

Bakgrund

Jag har jobbat i skola som musiklärare och går just nu en musikteaterutbildning i Skåne.

Kontakt med projektet

Jag fick kontakt med programmet via facebookgruppen.

buster1-png small.png

Karaktär Kindroth
Ålder 21
Släkte Ork

Klass Wizard

Bakgrund Kindroth växte upp i en nomadisk orkstam där styrka och stridskonst värderades över allt annat. Men han var annorlunda, han gillade inte att slåss, och var inte särskilt bra på det. Han gillade att läsa, särskilt om magi och stora trollkarlar. Varenda gång som hans stam stötte på en trollkarl så bombarderade Kindroth den med frågor, och till sist hade han tillräckligt mycket kunskap för att kunna skapa sin egna besvärjelsebok. Det gillades inte av stammens hövding. Kindroth insåg att han hade lärt sig allt som han kunde medans han reste med sin stam. Så i natten så flydde han från dom mot nya äventyr, men fruktar fortfarande att dom en dag ska komma ikapp honom.

Personlighet Kindroth är smart, men inte med folk. Han är blyg och säger ofta fel saker men han menar väl. Han är nyfiken och gör allt för att lära sig nya saker.

Namn

Rasmus

Ålder

29

Roll

Koravek Bergshand

Bakgrund

Spelat DnD de senaste 4 åren. Jag har haft en djup kärlek för all fantasy och Sci-fi sedan jag var 6 år gammal. Driver en egen firma som Transformativ Livscoach.

Kontakt med projektet

Själv så kom jag i kontakt med UK för cirka ett år sedan när UK annonserade för just det här projektet.

rasmus1-png small.png

Karaktär Koravek Bergshand
Ålder 30
Släkte Halv Firbolg, Halv Goliath

Klass Monk/Druid

Bakgrund Koravek föddes i Mörkfukts skogen uppe i bergen i norr. Där växte han upp i skuggan av sin far Ragnvald Bergshand som var hövding över deras stam. Efter en attack av varulvar så beslöt sig Koravek att lämna byn för att finna sig själv. Kanske kunde han även finna sin bästa vän Kipli som var spårlöst försvunnen.

Personlighet Koravek är vänlig och omhändertagande, altruistisk och positiv emot alla runtomkring honom. Tålmodig och lyhörd då han lyssnar hellre än att prata själv. Han avskyr orättvisa och ljuger aldrig. Han tror alltid och hoppas på det bästa i människor och tror på att alla har gott inom sig. Han är även skärrad och traumatiserad av det som hände men samtidigt bestämd att han måste kunna vara stark trots det om han en dag ska bli en bra ledare.

bottom of page