top of page
AdobeStock_275591818.jpeg

Under Kevlaret presenterar

svard sarbarhet logo.png

Dungeons & Dragons
Live på YouTube & som podd
Varannan tisdag kl 19 (jämna veckor)

KIORA

Välkommen till Kiora, en värld av under och äventyr.

I början skapades världen av "De 12", ett dussin gudar som alla hade sina egna ansvarsområden och domäner och tog väl hand om världen de skapat. Trots prövningar rådde måttlig fred tills för 200 år sedan när en ny religion banade väg och menade på att de 12 egentligen var en och samma gud vid namn Orbunroth, den mörke, gudaslukaren, som var ond och missledde världen.

Som tur väl var fanns två gudar vid namn Amielle och Gelkin, Orbunroths mor och far, som kunde stå emot Orbunroth och denna nya, sanna lära danade nu väg och bannlyste alla som tidigare trott på de 12.

 

Orena – eller "Orbuner" som de kom att kallas – bannlystes till Leviants Ö av Gudarnas kämpe på jorden Leviant du Justus, och det är där vi 200 år senare startar vårt äventyr i en liten by vid namn Silnás.

Om Svärd & Sårbarhet

Grundidén till konceptet för Svärd och Sårbarhet kom hösten 2022 när Axel Trygg efter en tid inom organisationen Under Kevlaret kände att han ville bidra med sin egna idé utöver att sitta i stödchatten.

 

Han hade ett samtal med Mauri, Under Kevlarets verksamhetsledare, och sakta växte idén fram. En idé om att män rollspelar och samtidigt sinsemellan pratar om känslor och upplevelser. Balans mellan skoj och allvar. Rollspel och samtal.

 

Svärd & Sårbarhet.

DSC_5101.jpg

Jesper

Spelledare

Bakgrund

Spelat DnD sedan 2018 både som spelare och spelledare. Arbetar till vardags som frilansande skådespelare, musikalartist, programledare, eventledare och röstskådespelare.

Tharok Amigenti

UK Karaktärsbilder SoS 2405 THAROK.png

Tharok Amigenti är en halv-ork som bor och är uppväxt i Silnás med sin människo-pappa Eckard. På dagarna är han lärling åt stadens smed Pim samt tränar mycket med sin far. När han är ledig brukar han antingen dyka ner i sin stora passion – hjälteromaner – eller umgås med sitt kompisgäng.

Han brukar klä sig så nära som han läst att riddare och hjältar brukar klä sig. Sättet han tolkat det på är att ha kläder som sitter ganska tight men andas väldigt bra.

Tharok är den mest godtrogna individ man kan möta. Han litar blint på vad som berättas för honom och han har en väldigt svart och vit syn på världen. Han ser också varje situation från den ljusa sidan, både på gott och ont. Han har en sorts utstrålning av oskuldsfullhet och äkthet som gör att han är lätt att inspireras av.

Tharok’s stora styrka är hans kropp och karisma. Han är väldigt snabb och stark. Detta har han tränat upp med hjälp av sin pappa. De stridstränar tillsammans i princip varje dag. Hans stora svaghet är dock hans godtrohet. Den gör att han lätt kan bli utnyttjad.

Som sagt har Tharok en väldigt god förmåga att inspirera och övertyga folk. Han har också tränat upp sina försvarande stridsegenskaper. När han slåss kan han bland annat använda sin sköld för att skydda andra samt hela andra med sina inspirerande ord och läkande händer. Självklart kan han också gå på offensiven och ruffa upp någon rejält med sin stridshammare.

Tharok’s stora dröm är att bli en stor och beundrad hjälte som kan inspirera på samma sätt som hjältarna han läst om inspirerat honom.

Spelas av

Axel, före detta östgöte numera smålänning som arbetar som förskollärare på dagtid.

Ben

UK Karaktärsbilder SoS 2405 BEN.png

Ben är en blyg och tillbakadragen Tiefling vars hud utstrålar en sjukligt grå/grön nyans och vars mörka kalufs pryds av ett par utstickande gethorn. Hans kropp är inte robust; den är snarare tanig och bräcklig. Trots detta är han nästan alltid klädd i enkla kläder och bär sitt slitna förkläde med stolthet, köttkniven alltid nära till hands.

 

Att föredra ensamhet framför sällskap är något som Ben har gjort till en vana, då han sällan känner sig bekväm i stora folksamlingar. Hans passion för mat är däremot desto mer påtaglig, särskilt när det gäller de unika rätter som sällan når hans bord. Mat är inte bara en nödvändighet för Ben; det är hans främsta tröst och glädjeämne, en konstant närvaro som alltid finns där för honom, oavsett vilken situation han befinner sig i.

 

På sin fritid dras han ofta till tavernan för att njuta av musiken eller stödjer sin kära mor i hennes tillverkning av de "så kallade" magiska föremålen hon säljer.

 

Ben är väl medveten om sin egen fysiska svaghet och den brist på styrka som följer med den. Trots detta finner han en form av styrka i sin passion för matlagning och matkultur. Tiden han tillbringat med sin far, stadens monster slaktare, har inte bara lärt honom att smyga och vara tyst, utan också att älska och utforska de delikatesser olika monster har att erbjuda. Genom att hjälpa till vid styckningen av besegrade monster har han förvärvat ovärderliga färdigheter och kunskaper som berikar hans liv på många sätt.

 

De som möter Bens blick, ser en djup sorg och mardrömmar som verkar ha satt sig i hans själ. Även om han själv inte riktigt förstår varför andra känner medlidande för honom, förutom hans uppenbara fysiska svaghet, så bär han omedvetet på ett inre bagage som vittnar om en svår och prövande historia.

Spelas av

Zakarias "Zacce", smålänning som sysslat med teater i många år och jag har alltid varit förälskad i rollspel, speciellt dungeons and dragons. Om dagarna studerar Zacce, jobbar som personlig assistent och spelleder escape rooms.

Vilje Dem Vanjali

UK Karaktärsbilder SoS 2405 VILJE.png

Vilje Dem Vanjali är en människa som bor i byn Silnás på ön Leviant.

Vilje är en vacker man med ljusare hy, smal men ståtlig på samma gång. Han har vågigt, mörkt svart hår, markerade käkben och ett pyramidliknande halsband längs halsen med en röd smaragd i mitten. På fötterna: spetsiga bruna boots med klack, svarta byxor, vit skjorta och över det en galant grön kavaj som sveper längs honom som olja.

Hans gröna ögon har en blick som får dig att både rygga tillbaka och vilja sjunka närmare på samma gång. Han rör sig som att varje steg har ett syfte och hans varje gest är som en dans. 

Vilje är bartender på tavernan “Eldgrytan” och vet exakt hur man får andra att känna sig omhändertagna. Av sin far Didrik har Vilje lärt sig att alla har något de behöver, frågan är bara vad.. Av hans farbror Vincent har Vilje lärt sig att stil och ett gott första intryck är ALLT. 

De som har fått sin mat serverad av Vilje i tavernan, de vet hur det känns. Hur det känns att möta hans blick och vara i hans aura. Du vill behandla honom väl för att han behandlar dig så väl. De som fått utstå eller bevittnat när respekten tagits för givet lär sig fort vad som händer när du inte respekterar Vilje Dem Vanjali. Inget svärd smärtar så djupt och ingen honung smakar så sött som orden denna man kan frambringa.

Från utsidan är det ingen tvekan om att Vilja Dem Vanjali har koll på allt som han anser värt att ha koll på och inget problem berör honom det minsta. På insidan bryr han sig väldigt mycket om andra, vad hans föräldrar säger och vad hans vänner tycker och hur folk omkring honom mår. 
Men han är rädd att om han visar det för mycket så kan det vändas emot honom.

Spelas av

Rasmus, har spelat DnD sen 2019 och haft en djup kärlek för all fantasy och Sci-fi sedan han var 6 år gammal. Driver en egen firma som Transformativ Livscoach.

G.A.L.I.L.3.0

UK Karaktärsbilder SoS 2405 nr4.png

Han är en valgie (warforged), en experimentell stridsmaskin, skickad till Leviants ö för att hålla ordning. Men G.A.L.I.L 3.0 lyckades en dag bli fri från sin programmering och deserterade från sin post i hopp om att hitta ett nytt syfte. Han hittade byn Silnás som efter mycket om och men lät honom stanna. Hans unika färdigheter var en stor tillgång till byn och han hjälper till där han kan, trots att många fortfarande inte litar på att han helt släppt sin programmering. Han har även haft kontakt med en mystisk varelse som påstår sig vara guden över alla valgier, som gav honom uppdraget att rädda sitt folk från förtryck och fångenskap. Men G.A.L.I.L 3.0 vet inte ens hur han ska ta sig från ön och kämpar med den börda som hans gud lagt på honom.

G.A.L.I.L 3.0 är en stridsmaskin, byggd för våld, och är en effektiv krigare. Men hans unika mekaniska hjärna har han också utnyttjat för att samla på sig mycket kunskap, så han är långt ifrån en stor dum robot. Han ser inte våld och dödande som något ont, utan bara en nödvändighet. Fiender är endast ett hinder, som man antingen kan ta sig förbi eller inte, och våld är den mest effektiva metod som G.A.L.I.L 3.0 känner till.

Han är nöjd med sin lott i livet, att hjälpa till från utsidan men aldrig riktigt kunna vara med. Men trots att han är nöjd, kan han ibland sakna det familjära som han ser hos resten av invånarna i Silnás. Han vet att det är en fjärran dröm men kanske om han gör som hans gud vill, att hans folk kan bli accepterat som något mer än bara vapen.

Spelas av

Buster, har jobbat i skola som musiklärare och går just nu en musikteaterutbildning i Skåne.

bottom of page