top of page
adobe stock killar kollage.png

Bli volontär och stötta killar att må bättre

Vår stödchatt för killar öppnade 2017 och vi har sen dess haft tusentals samtal med killar om allt från relationer, självkänsla och sex till depression, stress, ångest och prestation. Vår styrka ligger i lyssnandet, att ta killars röster på allvar och att inte i första hand försöka fixa någon. Vi erbjuder en plats där killar är välkomna som de är och kan träna på att sätta ord på sina tankar, känslor och behov. Vi vill också påverka det offentliga samtalet om killars hälsa och ge verktyg till både unga och vuxna att skapa mer kontakt och ökad förståelse för sig själva och varandra.

Nu behöver vi din hjälp för att kunna stötta fler.

Vårt mål är att under året utöka öppettiderna i stödchatten, utveckla vår Discord och etablera en PR-grupp som får oss att synas och märkas.

Vi söker dig som är kille/man över 20 år och vill vara en del av en växande förening som jobbar för att killar ska känna sig trygga i att uttrycka känslor, be om hjälp och stötta varandra. Det är meriterande om du själv har gått i terapi eller på annat sätt tagit stöd av andra för att må bättre; vi ser gärna att du i första hand är medmänniska och förebild till killarna som söker sig till oss.

Under 2023 söker vi:

  • Stödvolontär i vår chatt för killar
    Uppdraget innebär att du bemannar vår chatt, antingen med ett löpande schema (som standard en kväll varannan vecka) eller utifrån tider som passar dig månad för månad. Vi söker även reserver som kan vara tillgängliga vid behov. Vi ser gärna att du kan lägga 3-5 timmar i månaden på uppdraget.

  • Volontär i vårt digitala community på Discord
    Uppdraget innebär att du ingår i arbetsgruppen för att utveckla och facilitera vårt digitala community på Discord. Det kan handla om att arrangera samtal, moderera diskussioner eller bara delta aktivt i gemenskapen. Nivån på ditt engagemang styr du själv över men vi ser gärna att du minst kan lägga en timme i veckan på uppdraget.

  • Volontär till nystartad PR-grupp
    Uppdraget innebär att du ingår i arbetsgruppen för att utveckla vår externa kommunikation och kan innebära allt från webbdesign, grafisk formgivning och idégenerering till videoproduktion, poddproduktion, bloggande, journalistik och annonsering. Nivån på ditt engagemang styr du själv över men vi ser gärna att du minst kan lägga en timme i veckan på uppdraget.

För att bli volontär behöver du medverka på en grundutbildning som hålls digitalt under en helg. Datum fastställs i början av 2024.

Vårt arbete sker digitalt så det spelar ingen roll var i världen du befinner dig, men vi kommer att arrangera fysiska träffar i föreningen så för att delta på dem är det smidigast om du utgår från Sverige.

Innan du skickar in din ansökan ber vi dig att läsa igenom vår volontärpolicy.

Läs vår volontärpolicy här

Har du några frågor gällande din ansökan är du välkommen att kontakta verksamhetsledare Mauri Liebendörfer på mauri@underkevlaret.se

 

Alla dina svar hålls inom föreningen.

 

Se till att ha gott om tid när du fyller i din ansökan. Skriv med mycket hjärta och våga vara ärlig och personlig. Vi ser så mycket fram emot att få veta mer om dig. Lycka till! 💙

 

Rekrytering sker löpande men vi behöver få in din ansökan senast 3-4 veckor innan respektive utbildningstillfälle för att hinna med intervju mm.

bottom of page