top of page

BREVVÄXLING: Jonathan - om HSP

Under Kevlaret får första mejlet från Jonathan den 24 april 2017:


Hej!


Mitt namn är Jonathan och jag är 14 år. Min historia har inget slut än, eftersom den pågår just nu. Allting började på en gympa-lektion i tidiga november, 2016.


Vi körde konditionsträning och sprang mycket. Efter ett tag började jag känna mig illamående, blev yr och kände mig svimfärdig. Vi hade bara en lektion kvar så min lärare sa att jag fick gå hem. Vi gick till doktorn och han sa att jag hade fått järnbrist, jag fick tabletter och sånt, och fick vara hemma och vila ett par veckor. Någon gång i december kom jag tillbaka till skolan.


Ett par månader senare, i februari, kom yrseln och illamåendet tillbaka. Vi gick till doktorn och han sa att alla mina värden var bra. Jag gick i typ två veckor utan att veta varför jag mådde dåligt. Efter ett tag kom vi fram till att det kanske handlade om ångest. 


Mamma hittade en artikel om Mårten och vi bestämde oss att jag skulle ta ett HSP-test. Vi tog flera stycken och alla visade på att jag var högkänslig.


Nu har jag varit hemma från skolan i över 2 månader utan att må bättre. Min skolkurator tipsade om att kontakta Barn- och Ungdomshälsan och jag har fått tid med dem senare i veckan. 


Under Kevlaret svarar Jonathan och tipsar honom bland annat om en bok som heter Drunkna inte i dina känslor av Maggan Hägglund och Doris Dahlin, som handlar om just HSP. Efter ca 4 veckor skickar Jonathan en uppföljning till oss:


Hej igen!


Nu var det ett ganska bra tag sedan det förra mejlet så jag tänkte väl att jag kan skicka en uppföljare! ❤


Jag har nu kommit en bra bit in i boken, har precis kommit förbi där de förklarar (iallafall några av dem) olika sorters StarkSköra personer, och jag tycker verkligen om boken än så länge! 

Jag har nu även börjat komma tillbaka till skolan! Går just nu i en fokus-grupp och de 2 sista veckorna ska jag gå i helklass! 😃 


Mer än det så har jag börjat komma tillbaka till min teatergrupp (jag går på teater btw 😝) och jag har även kommit tillbaka in i mina andra intressen som kortmagi! (jag gör kortmagi också 😊) så om vi träffas nån gång kanske jag kan visa ett par trick?


Av Jonathan och Under Kevlaret.

115 visningar

Comentários


bottom of page