Foruminlägg

Mauri Liebendörfer
15 nov. 2021
In Panelen svarar
Mårten: Kärlek är allt annat än logiskt. Vad du än gör kommer det bli jobbigt för dig, och jobbigt för din kompis. Men jag hade nog gått till kompisen och berättat hur det känns. Typ "det här är skitjobbigt, men det känns viktigt för mig att berätta det här för dig". Det är ju en känsla som är helt bortkopplad från kompisen. Och skulle det visa sig att kompisens ex är kär i mig också... då går det ju inte att strunta i det. Mauri: Låt känslorna finnas. Det är inte farligt. Acceptera att du gillar personen, även fast det kanske är opassande. Sedan tycker jag man ska vara öppen och ärlig med sin kompis från start. Om relationen med kompisen är bra ska ni kunna prata om det.
0
0
40
Mauri Liebendörfer
28 okt. 2021
In Panelen svarar
Mårten: Det handlar nog bara om att ta ett beslut, dra inte ut på det - "vad gör vi åt det faktum att du vill ha barn men inte jag?" Mauri: Prata om det. Varför vill hon? Varför vill inte du? Beror det på tidigare erfarenheter från din relation med dina föräldrar? Är det kanske så att du vill ha barn men inte just med den här personen?
0
0
22
Mauri Liebendörfer
28 okt. 2021
In Panelen svarar
När jag kommer hem till lägenheten går jag runt och är stressad och spänd i flera timmar. Har ofta svårt att somna också. Även på helgerna tänker jag mycket på jobb. Mårten: Försök bli så specifik det bara går. Vad är det på jobbet som är svårt att släppa? Att gå till ett jobb innefattar massor saker; vad jag gör, hur jag sitter, hur relationen är med de jag jobbar med. Generellt tror jag det är bra att strukturera upp fritiden. Precis som ditt jobb behöver struktur, behöver också din fritid struktur. Testa att "schemalägg" aktiviteter som du tycker är roliga. Mauri: I jobbet har vi ofta sammanhang. Vi gör saker med andra. Och det tror jag kan göra stor skillnad för fritiden också - att se till att man har tydliga sammanhang även där, gärna tillsammans med andra människor.
0
0
6
Mauri Liebendörfer
28 okt. 2021
In Panelen svarar
T ex: Jag vill kolla min flickväns telefon och veta vilka hon är med när hon är ute. Mauri: Jag har varit med om det här från båda håll. Att min partner försökt styra, men också att jag själv försökt styra. För egen del handlar det mycket om rädsla, att jag är rädd för ovissheten, vad som skulle hända om relationen tog slut. Och den rädslan tror jag i grunden är väldigt mänsklig. Mitt tips är att acceptera att du har kontrollbehov. Fråga dig själv om du tycker beteendet är rimligt, och om det är något du vill fortsätta med. Det tror jag är det viktigaste första steget. När du har gjort det kan du börja utforska var det kommer ifrån, varför du beter dig som du gör, osv. Mårten: Jag tror det är viktigt att vara öppen gentemot sin partner med vad man känner. "Jag är rädd för att du ska lämna mig". "Jag är rädd för att du ska träffa någon som är coolare och mer spännande än vad jag är". "Jag är rädd för att vår relation ska ta slut". Det krävs en mognad för att kunna uttrycka de känslorna. Det känns i en att erkänna att man är svartsjuk. Men för egen del skulle jag hellre vilja veta än gå runt och tänka att det kanske är något som händer, för det skulle bli jobbigt att bära på en längre tid.
0
0
46